این اقدام در چارچوب سه قرارداد اصلی «تحقیق، توسعه و تولید»، «آموزش بهره‌برداران و تولیدکنندگان در حوزه آبزیان» و «ارائه خدمات کارشناسی» تعریف شده و نشان‌دهنده نگرش علمی و آینده‌نگر به تأمین پایدار منابع خوراکی در صنعت پررونق آبزی‌پروری و باهدف ایجاد یک «پایلوت تکثیر و پرورش حشرات» و تولید جیره غذایی مکمل و سازگار با محیط‌زیست برای آبزیان پیگیری می‌شود.

 پایلوت طراحی‌شده، بر پرورش گونه‌های خاصی از حشرات متمرکز خواهد بود که توانایی تبدیل مواد آلی دورریز به پروتئین و چربی باکیفیت را دارند. این حشرات پس از فراوری، می‌توانند به‌عنوان منبع پروتئینی غنی، جایگزین بخشی از پودر ماهی یا سویای وارداتی در جیره غذایی آبزیان (مانند ماهی‌های خاویاری، قزل‌آلا، میگو) شوند.

 شایان‌ذکر است که کاهش وابستگی به منابع وارداتی، تأمین بخشی از پروتئین موردنیاز از داخل کشور و کاهش فشار بر ذخایر ماهیان دریایی برای تولید پودر ماهی، اقتصاد چرخشی و استفاده از پسماندهای کشاورزی و مواد آلی ضایعاتی به‌عنوان بستر رشد حشرات و ایجاد ارزش افزوده، پایداری زیست‌محیطی و افزایش کیفیت محصول نهایی از مزایای اصلی آن می‌باشد.

 گفتنی است که یکی از محورهای مهم این همکاری، آموزش بهره‌برداران و تولیدکنندگان آبزیان است. این آموزش‌ها ضمن ترویج فرهنگ استفاده از جیره‌های غذایی نوین، به انتقال دانش فنی پرورش حشرات و تلفیق آن با سیستم‌های پرورش آبزیان خواهد پرداخت. هدف نهایی، تجاری‌سازی این فناوری و ایجاد مدل‌های اقتصادی قابل‌تکرار برای مزرعه‌داران است.

 علی نکوئی فرد، رئیس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور، این پروژه را «انقلابی خاموش در صنعت خوراک آبزیان» خواند و افزود: «با بهره‌گیری از پتانسیل عظیم حشرات، می‌توانیم علاوه بر تأمین امنیت غذایی، گامی بلند در جهت حفظ محیط‌زیست و افزایش بهره‌وری در مزارع پرورش آبزیان برداریم. وی افزود پایلوت تکثیر و پرورش حشرات، به‌عنوان نخستین گام عملی در این عرصه، داده‌های ارزشمندی برای بهینه‌سازی شرایط پرورش، انتخاب گونه‌های مناسب و تدوین استانداردهای ملی فراهم خواهد کرد.

 مجید علی‌اکبری، مدیرعامل شرکت ارم آذین طب نیز با تأکید بر جنبه‌های اقتصادی طرح بیان کرد: «این پایلوت، پیش‌نیاز اساسی برای بومی‌سازی دانش فنی و راه‌اندازی واحدهای صنعتی در مقیاس بزرگ است که می‌تواند به ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی در مناطق مختلف بینجامد.