وضعیت و جمعیت   آرتمیا   ارومیانا   در حالت مطلوب است

علی نکویی فر رییس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور در گفت‌وگو   با خبرنگار فارس در ارومیه با اشاره به آخرین وضعیت و افزایش 12 برابری سیست آرتمیای دریاچه ارومیه نسبت به سال گذشته اظهار داشت: هر ماه یک بار نمونه برداری از دریاچه انجام می‌شود و آخرین نمونه‌برداری خرداد ماه امسال  انجام و قابل ذکر است که وضعیت آرتمیای دریاچه ارومیه رو به بهبودی  است و طبق نتایج به دست آمده از نمونه برداری اردیبهشت امسال میزان   آرتمیا   وضعیت خوب و مناسب و بهبودی بهتری نسبت به مدت زمان مشابه سال  گذشته دارد و امید است در تابستان امسال شاهد وضعیت و جمعیت مناسبی از   آرتمیا   ارومیانا   در دریاچه ارومیه باشیم .

 

وی ادامه داد: باید توجه داشت که شوری دریاچه ارومیه در سال گذشته درصد کمتری داشته و امسال شاهد افزایش میزان شوری در دریاچه هستیم و این میزان شوری در حدود 240 تا 250 گرم در لیتر اعلام شده است .

رییس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور با اشاره به افزایش میزان شوری دریاچه ارومیه اضافه کرد: به طور قطع یک مقدار میزان تولید جمعیت   آرتمیا   به میزان شوری دریاچه بستگی دارد و با افزایش شوری میزان تولید محدود خواهد شد و میزان جلبک مناسبی در سطح دریاچه برای تغذیه   آرتمیا   وجود دارد و با این وجود پیش‌بینی می‌شود شاهد رشد جمعیت مناسبی از   آرتمیا   اورمیانا   در دریاچه نسبت به سال گذشته بوده و میزان تولید سیست و تخم   آرتمیا   در اواخر پاییز و زمستان امسال بسیار مناسب باشد .

بهره‌برداری و صید   آرتمیا   باید هوشمندانه و اصولی انجام شود

نکویی‌فرد با اشاره به بهره برداری از   آرتمیا   از دریاچه ارومیه اذعان کرد: با توجه به شرایط مناسب و خوب دریاچه ارومیه می‌توان با بهره‌برداری هوشمندانه و بر اساس پژوهش محور و پروتکل‌های محیط زیستی و ارزیابی ذخایر   آرتمیا   یک مقداری از سیست‌های آرتمیای دریاچه برداشته شود بدون اینکه آسیبی به   ذخیار   آرتمیا   ارومیه برسد .

وی ادامه داد: در صورت وجود شرایط مناسب و ارزیابی ذخایر   آرتمیا   و اخذ مجوز برداشت میزان بهره‌برداری از سیست   آرتمیا   به طور تقریبی برابر خواهد بود با میزان واردات سیست   آرتمیا   به کشور که در حدود 50 تا  70 تن از سیست دریاچه برداشت کرد و دیگر نیازی به واردات نداشته باشیم و طبق بررسی ها و ارزیابی‌های انجام شده، ذخایر سیست های دریاچه ارومیه نشان دهنده این موضوع است که هم میزان جمعیت   آرتمیا   و تخم تولید شده طی امسال به مراتب خیلی بهتر و به طور میانگین 12 برابر سال گذشته است .

رییس مرکز تحقیقات آرتمیای کشور با اشاره به اینکه وضعیت   آرتمیا   به مراتب خیلی مناسب‌تر از سال گذشته است و هر ساله شاهد برداشت و قاچاق غیر اصولی این محصول هستیم اذعان کرد: به طور همزمان و همراه با پژوهش و ارزیابی ذخایر می‌توان به صورت هوشمندانه و   مسوولانه   اقدام به بهره‌برداری از سطحی که مرکز تحقیقات کشور اعلام می‌کند و  میزان مورد نیاز   آرتمیا   کشور را تامین کند برداشت کنند و این عمل باعث خواهد شد که ارز از کشور خارج نشود .

 

نکویی فر اعلام کرد: با توجه به شرایط موجود و وجود   آرتمیا   در دریاچه ما شاهد قاچاق و بهره‌برداری غیر اصولی   آرتمیا   در دریاچه هستیم و بهره برداران   علم کافی و لازم برای فرآوری سیست   آرتمیا   ندارند و بازار فروش این محصول را نمی‌توانند پیدا کنند بنابراین موجب از بین رفتن این محصول ارزشمند شده‌اند .

وی یادآور شد: طی مکاتبات انجام شده و با اطلاع به سازمان حفاظت محیط زیست و استانداری و اعلام آمادگی در خصوص برداشت اصولی   آرتمیا   و درخواست مجوز صید از شیلات در صدد این هستیم که از هدر رفت و قاچاق این محصول ارزشمند و گرانقیمت جلوگیری کرده و مانع خروج ارز از کشور شویم .

این مقام مسوول خاطرنشان کرد: مرکز تحقیقات   آرتمیا   کشور دارای تجهیزات لازم و کافی برای فرآوری سیست آرتمیای دریاچه ارومیه و تامین نیاز داخلی و حتی صادرات این محصول به خارج از کشور است و هیچ گونه مشکلی در این خصوص  وجود ندارد .

وی ادامه داد: طی برنامه ریزی هایی آتی پیش بینی می‌شود 63 هزار تن تولید میگو در کشور رقم بخورد که برای رشد و تغذیه این مقدار میگو به بیش از 80 تن سیست   آرتمیا   نیاز است که مجبور به واردات سیست به کشور و خارج شد ارز کشوری خواهیم بود .